Udgivet i Helbred og Skønhed

4 gode råd til hvordan du passer godt på dine tænder

Af Ansigtsbørste.dk

Dine tænder skal gerne holde hele livet, derfor bør du passe på dem. Ikke nok med at flotte tænder kan betyde meget for dit selvværd, da de jo ses hver gang du smiler, griner og snakker, men det er også virkelig dyrt ikke at passe på sine tænder. Så ved at sørge for at dine tænder har det godt nu, passer du både på dem og din fremtidige opsparing. 

Hold udstyret i orden

Tandbørsten er faktisk den der fjerner bakterierne fra dine tænder. Men vidste du at du bør skifte den hver tredje måned. Så blot ved at sørger for at din tandbørste er i tiptop form, kan du komme et skridt nærmere sunde og flotte tænder, som holder hele livet.

Derudover kan du vælge en tandpasta med fluor, da det gør at eventuelle huller i dine tænder ikke udvikler sig helt så hurtigt. Der findes også forskellige typer af tandpasta der hjælper med diverse andre problemer. Det kan være problemer med isningerne eller blister i munden. 

Børst tænder

Vi ved det godt alle sammen, man skal huske at børste sine tænder. Det er både morgen og aften at du skal gøre det. Men faktisk kan det være en ide at børste tænder efter hvert måltid.

Vær også opmærksom på hvordan du børster dine tænder, vær til stede i hele processen. På den måde kan du sikre dig at du når hele vejen rund, gør det grundigt og husker at børste ekstra de steder hvor du er mest udsat for at få huller. Det kan være du har et lille begyndende hul som skal holdes rent, eller du har en visdomstand på vej hvor mad ofte sætter sig. 

Tandtråd 

Udover almindelig børstning af tænderne, bør du også bruge tandtråd flere gange ugentlig. Hver dag er også helt i orden. Det hjælper ikke bare med at holde tænderne rene, men kan også hjælpe dig til at undgå betændelse i tandkødet. 

Rigtig mange mennesker lider af betændelse i tandkødet, og hvis man ikke behandler det kan det få alvorlige konsekvenser. 

Du kan tjekke om du selv lider af betændelse i tandkødet ved at bruge tandtråd. Begynder det at bløde så er det et tegn på betændelse. Heldigvis kan man fjerne det ved jævnligt at bruge tandtråd. Kom grundigt indimellem alle tænderne og efter noget tid vil du opleve at det ikke længere bløder. 

Jævnlige besøg hos tandlægen

Selvom du føler at du holder en god mundhygiejne så er det stadig en god ide med et årligt tjek hos tandlægen. Da denne er professionel, vil de bedre kunne se hvor du bør forbedre dine rutiner i forhold til børstning af tænder og brug af tandtråd. Derudover kan de også nå at opdage større problemer og kan rette op på dem inden de griber om sig og bliver endnu dyrere eller mere skadeligt for dit helbred. 

Har du ikke allerede en aftale i kalenderen med din tandlæge så book en tandlægetid nu . 

Mad og drikkevarer kan skade tænderne

For meget syre og sukker er ikke godt for dine tænder. Det kan give skader, som gør dine tænder særlig følsom overfor kulde. Derfor er det godt hvis du kan minimere indtaget af eksempelvis sodavand, danskvand og slik.

Rygning kan gode give kræft i munden, men også slem betændelse i tandkødet og misfarve dine tænder.

Drikkevarer som kaffe og rødvin kan også misfarve dine tænder. Så hvis du ønsker hvide tænder kan det være en ide at holde indtaget af sådanne ting til et minimum.

Find det du mangler på ansigtsbørste.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 1.228 produkter fra mere end 72 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 2.908 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-19 09:01:57.

11
Produkttyper
1.228
Produkter
72
Forhandlere
2.908
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.